We lanceren een superleuk Covid-proof alternatief voor de Frostbite Cup!

Geïnspireerd op de IJspegel Cup en de 75/30Mijls www.75mijls.com organiseert de Frostbite Cup de Frostbite Challenge Cup: Naarden – het Paard van Marken (via Pampus) – Naarden. De Frostbite Challenge Cup is een toer/prestatietocht (geen wedstrijd) te varen op een door de deelnemer zelf te bepalen moment.

NOTICE OF RACE – Frostbite Challenge Cup:

Baan:
Van Naarden (IJM1 – IJM2) naar het Paard (MO-1) en terug (IJM1- IJM2), waarbij of op de heenweg of op de terugweg om Pampus heen gevaren dient te worden. Motorgebruik is uitsluitend toegestaan van de haven tot aan de start en van de finish tot aan de haven.

Start en Finish:
Tussen de IJM1 en IJM2 (na de brug van de A6).

Wanneer:
De hele winter door, tot aan de Open Dutch J/80 Championship op 26, 27 en 28 maart 2021, wanneer je maar wilt en wanneer voor jouw boot en bemanning de condities ideaal zijn.

Klassen:
J/80 Double Handed only

Resultaten:
Je vaart het rondje zo snel als je kunt en zo vaak als je wilt.

Inschrijving:
Dit zijn de 5 stappen voor deelname aan de Frostbite Challenge Cup:

  1. Schrijf je in via info@j80.nl, onder vermelding van bootnaam, zeilnummer, startdatum (zonder starttijd) en namen van de bemanning (max. 2 personen).
  2. Installeer de I-Sail tracker op je smartphone en registreer je als gebruiker.
  3. Maak bij de start een foto van de IJM1 of IJM2, post deze in de FBC 2020/21 talk app group. Ga varen en geniet van het zeilen! Zorg dat de I-Sail tracker aan staat!
  4. Maak bij het ronden van Pampus een foto van jouw boot en Pampus en bij het keerpunt bij het Paard een foto van jouw boot, de MO1 en het Paard en post deze in de FBC 2020/21 talk app group.
  5. Maak bij de finish een foto van de IJM1 of IJM2, post deze in de FBC 2020/21 talk app group. Sla de track van de I-Sail tracker goed op!
  6. Registreer je prestatie via info@j80.nl, door het sturen van de I-Sail screenshot van de track met start time en stop time en van de I-Sail track show on map, alsmede de 4 foto’s. Graag ook de windrichting en geschatte windsterkte (in kts) vermelden.
  7. Bekijk het klassement om te zien hoe je bent geëindigd.

Kosten:
Inschrijving is gratis voor deelnemers aan de Frostbite Cup.

Prijzen:
Eeuwige roem in het Frostbite Challenge Cup Hall of Fame klassement.

Aansprakelijkheid:
Deelname geschiedt geheel op eigen risico. De organisatie van de Frostbite Challenge Cup kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van schade of wat dan ook.

NB:
Met in achtname van de huidige Covid-19 voorschriften is deze baan momenteel alleen mogelijk voor Dual Handed Teams (met onderling 1,5 meter afstand). Het is de bedoeling om de challenge als losse boot te varen en zelf op een eigen dag en tijdstip te starten. Controleer, voordat je start, te allen tijde de actuele voorschriften.

Baan:

Installeer de I-Sail Tracker app op je smartphone: Available in: Google Play Store en in Apple’s App Store.