Deelnemers van de Frostbite Challenge Cup zijn verplicht de I-Sail tracker te gebruiken. Deze app is gratis beschikbaar voor zowel Android als iOS smartphones.

De reden dat het verplicht is de I-Sail tracker te gebruiken is dat het:

  • voor iedereen leuk is als je andere deelnemers (live) kunt volgen;
  • achteraf mogelijk is middels ‘sociale controle’ te verifiëren of deelnemers zich aan de gedefinieerde baan hebben gehouden en hun tijden juist hebben geregistreerd op de J80.nl website;
  • de organisatie de mogelijkheid geeft (de top van) het klassement verifieerbaar te maken.

I-Sail kan op I-Sail.com live de positie tonen van een deelnemer tijdens het varen. Hiertoe moet de smartphone uiteraard een 4G verbinding hebben, wat niet altijd mogelijk (midden op het water soms geen bereik) of wenselijk is (dataverbruik en kosten). Het tonen van een live positie is dan ook niet verplicht (maar natuur wel wel leuk!).

I-Sail houdt echter ook de positie bij wanneer er geen 4G verbinding is. Later kan deze track dan (automatisch) naar I-Sail.com worden geupload zodra de smartphone weer over een WiFi of 4G verbinding beschikt. Deelnemers zijn verplicht hun track te hebben geupload naar I-Sail.com wanneer ze op de J80.nl website hun prestatie registreren.

Tip: Zorg ervoor dat je telefoon niet in de “battery saver” mode staat. Android telefoons schakelen hier optioneel op over zodra de accu van de telefoon leeg begint te raken en iPhones hebben mogelijk een soortgelijke optie. De battery saver zorgt er namelijk voor dat bepaalde functies van je telefoon worden uitgeschakeld waardoor I-Sail niet meer werkt! Het eenvoudigst is natuurlijk om er voor te zorgen dat je telefoon altijd is aangesloten met een lader zodat de accu vol blijft.

Indien om wat voor reden dan ook er geen (of een onvolledige) I-Sail track beschikbaar is bij registratie van de prestatie (bv. uitvallen telefoon) is het aan de organisatie van de Frostbite Challenge Cup te beoordelen aan de hand van de foto’s of er reglementair is gefinisht of dat de deelnemer wordt gediskwalificeerd. Uitgangspunt is dat de tijdregistratie en de foto’s van de deelnemer zelf leidend zijn en dat de tracker hieraan ondersteunend is.

Installeer de I-Sail Tracker app op je smartphone: Available in: Google Play Store en in Apple’s App Store.

Nadat je I-Sail vanuit Google Play of de App Store hebt geïnstalleerd op je smartphone moet je een I-Sail account aanmaken:

  1. Start de I-Sail app en klik op ‘Create Account’.
  2. Vul je accountgegevens in. BELANGRIJK: het is essentieel er voor te zorgen dat het e-mailadres dat je opgeeft identiek is aan het e-mailadres dat je gebruikt voor je inschrijving op de J80.nl website!
  3. Klaar!