Registratie voor het J/80 Open Nederlands Kampioenschap is geopend

Jorrit Beekman van de JSB mag zich sinds 2019 Nederlands Kampioen in de J/80 klasse noemen. Vanwege de coronapandemie was het niet eerder mogelijk om een nieuw kampioenschap te organiseren. Het ziet ernaar uit dat er van 1 tot en met 3 april 2022 flink gevochten gaat worden om die titel.

Het Open Nederlands Kampioenschap wordt opnieuw gevaren op het Markermeer, vanuit Naarden. Momenteel racen daar iedere maand maar liefst 28 J/80’s in de Frostbite Cup. De grote vraag wordt: is dat een garantie dat alleen deze deelnemers op het podium kunnen komen? De organisatie verwacht namelijk ook sterke deelnemers uit onder andere België, Duitsland, Denemarken en Frankrijk.

Minstens 25 boten aan de start

Momenteel staan er al 18 deelnemers aangemeld en de officiële inschrijving is nog maar net gestart. Bernard Holsboer, penningmeester van de J/80 Benelux Class Association, verwacht dat het aantal van 25 boten aan de start zeker wordt gehaald. “Ik denk zelfs nog meer. Iedereen staat te trappelen, na zolang geen echt kampioenschap meer gevaren te hebben.”

Begin april wil de organisatie in die drie dagen tijd minstens 12 matches organiseren. “We hopen op een mooie strijd, maar daarnaast willen we er ook echt een feest aan de wal van maken. Natuurlijk is het even afwachten of dat allemaal mag qua coronamaatregelen, maar aan ons zal het niet liggen!”

Inschrijven voor het J/80 Open Nederlands Kampioenschap is mogelijk via: https://rzvnaarden.nl/wedstrijdzeilen/frostbite-cup/inschrijfformulier/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.