Frostbite Cup is halverwege; uitslag zeker nog niet beslist!

11 januari 2023

Met nog drie races te gaan en al vier achter de rug, is de Frostbite Cup officieel over de helft. Welk team zich uiteindelijk ‘koning’ van de winterserie mag noemen, is zeker nog niet beslist. Iedere wedstrijd mag rekenen op een andere top vijf. Eén ding is wel duidelijk: de J/80 vloot is weer helemaal ingeslingerd!

Volgens wedstrijdleider Henk Schiltkamp is dat duidelijk te zien. “Op de eerste wedstrijddag lag het veld in een boog achter de startlijn. Inmiddels is iedereen meteen goed weg en in december hebben we zelfs iedere keer zo’n vijf boten precies op het startschot over de lijn zien schieten!” Dat het veld enorm aan elkaar gewaagd is, bewijst ook de finishtijden. “Een finish van het hele veld binnen twee minuten is geen uitzondering.”De derde wedstrijddag op 27 november mocht net als dag twee rekenen op de nodige wind. 3 Beaufort met uitschieters naar windkracht 6. Enorm vlagerig dus en regenachtig. Wedstrijddag vier op 11 december bracht daarentegen hele lichte wind, maar temperaturen net boven nul. Beide dagen werden er drie potten gevaren met als resultaat dat de Frostbite Cup reeds 14 wedstrijden verder is.

Bij licht weer wordt het veld vaak uit elkaar ‘getrokken’.

Nieuwe teams
Inmiddels telt de vloot nu 22 boten. Vanaf de derde wedstrijddag mocht de organisatie ook het Franse team Eos weer verwelkomen en is er ook een nieuw Nederlands team aangehaakt: Just Did It.Vanaf de tweede racedag heeft team Don Juan van de Gebr. De Zeeuw de leiding in het overall klassement stevig in handen. Ze worden wel op de hielen gezeten door de Fun Jr en Joyride. Beide teams hebben meerdere keren het dagpodium mogen beklimmen, maar aangezien geen enkel team alle wedstrijden domineert, ligt alles nog open! Het wordt spannend…

Bekijk alle uitslagen op de website van RZV Naarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.